Ik ben Sacha Vanchaze, kinderpsychologe en seksuologe binnen het kinder-  en diagnostisch team van De Korf
Coördinator van De Korf

Expertise

Binnen De Korf werk ik als kinderpsychologe en seksuologe in het kinder- en adolescententeam, alsook in het diagnostisch team.


Mijn expertise ligt in:

  • Diagnostiek ADHD en ASS
  • ADHD
  • Hoogbegaafdheid

Over mezelf

Sacha Vanchaze (°1988) studeerde in 2012 af als klinisch en gezondheidspsychologe (optie: kinderen en adolescenten) aan de KU Leuven. Om zich verder te verdiepen in de seksuele ontwikkeling, startte ze in datzelfde jaar een masteropleiding en studeerde ze in 2014 af als master in de seksuologie. In 2017 sloot Sacha zich aan als psychologe bij een groepspraktijk als zelfstandig psychologe. Vanaf 1 januari 2020 verzorgt ze de dagelijkse leiding van een groepspraktijk, eerst in Ham en sinds oktober 2021 in De Korf.


Sacha heeft een passie voor de hele ontwikkeling die kinderen binnen de schoolcontext doormaken. Hierdoor is ze enkele jaren aan de slag geweest in het regulier onderwijs als leerkracht in de sociale wetenschappen. Deze uitdaging combineerde ze met haar loopbaan als zelfstandig psycholoog. Tijdens haar loopbaan als leerkracht en als psychologe, kwam ze regelmatig in contact met hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen. Om hen beter te kunnen helpen, heeft ze zich gespecialiseerd tot talentbegeleider via Novilo.

 

Binnen De Korf focust Sacha zich voornamelijk op tweedelijnshulp en specialiseert zij zich in diagnostiek en de begeleiding van kinderen, jongeren met ADHD en hoogbegaafdheid alsook de begeleiding van hun context zoals het gezin. Sacha werkt zowel met kinderen als met jongeren. Daarbij richt ze zich ook naar ouders die problemen ervaren in de ontwikkeling van hun kind en op zoek zijn naar handvaten in de opvoeding en/of de aanpak van deze problemen en moeilijkheden.


Sacha is als psycholoog erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 882114355).

Maak een afspraak

Een afspraak kan je rechtstreeks maken via mail, maar nog beter is om je aan te melden via onze aanmeldingspagina. Zo kunnen we je zo snel en goed mogelijk verder helpen